07 березня 2024

 

I засідання обласної творчої групи педагогічних працівників закладів дошкільної освіти
«
Дидактично-методичний кейс «Розвивайко» 


     Що потрібно педагогам закладів дошкільної освіти, які щодня мають дивувати дитину, викликати в неї захоплення, формувати ціннісне ставлення до навколишнього світу? Від керівництва, батьків — розуміння та повага, від держави — визнання престижності професії та фінансова підтримка. А також — постійний інформаційний та методичний супровід діяльності: практичний, своєчасний, доступний, зрозумілий, який представлений в різних формах і методах.

     14 лютого 2024р відбулось  I очне засідання обласної творчої групи педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «Дидактично-методичний кейс «Розвивайко». Захід відбувався на базі інституту, в аудиторії, яка має багато демонстраційного ігрового матеріалу. До уваги учасників представлено авторську роботу Зубаль І.М., методиста відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО у вигляді дидактично-методичного кейсу.   

     Мета проведення засідання полягала у  збереженні самоцінності дошкільного дитинства та визначенні особливостей та вимог до рівня розвиненості, освіченості та вихованості дитини дошкільного віку за допомогою дидактично-методичного кейсу; удосконаленні системи роботи педагогічних працівників закладів дошкільної освіти щодо створення ефективного зворотного зв’язку та ситуації успіху під час соціалізації з метою забезпечення активної участі вихованців у процесі пізнання; і у формуванні можливості й уміння дітей аналізувати власну діяльність (рефлексія) та корегувати  спільно з ними підходи до навчання з урахуванням індивідуальних можливостей кожної дитини.

     Жизномірська О.Я., доцент, кандидат психологічних наук, ознайомила колег із особливостями арт-терапії в роботі з дітьми дошкільного віку та особистості вихователя.

     Як працювати з дітьми з особливими освітніми потребами з допомогою дидактичних засобів проговорила Мушій В.Г., методист обласного ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти ТОКІППО.

     Шляхи реалізації діяльнісного підходу через призму гри запропонувала для розгляду учасників Мельничук Р.Б., методист відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО.

     Як підсумок засідання була пропрацьована вправа «Поділись думками» щодо  бачення кожного учасника результату роботи творчої групи.

     Дякуємо всім учасникам засідання за позитив, емоції, креативність і радість від очної зустрічі. До зустрічі на другому засіданні!


























Немає коментарів:

Дописати коментар

  I засідання мовленнєвого клубу «РІДНА МОВА - РІДНЕ СЛОВО»      Навчання мови і розвиток мовлення дітей не зводяться лише до мовленнєво...