19 січня 2024

 

Вебінар

«Організація безпечного освітнього простору в закладі дошкільної освіти»


     Дошкільний вік кожної дитини можна вважати найкращим і безтурботним поріодом життя. Але враховуючи реалії сьогодення, виникає чимало проблем із навчанням, вихованням і соціалізацією особистості, яка формується саме в цей відрізок життя.  

    Завдяки спільним зусиллям людей, яким не байдуже дошкілля  на території України  під час воєнного стану, триває  проєкт «ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕРЕРВНОСТІ НАВЧАННЯ ТА РОЗВИТКУ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В УМОВАХ КРИЗИ В УКРАЇНІ», який  реалізує Всеукраїнська громадська організація «Асоціація працівників дошкільної освіти» у рамках СПІЛЬНО – програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) для підтримки сімей з дітьми, які постраждали від війни. Програма СПІЛЬНО об’єднує зусилля ЮНІСЕФ з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором, бізнес-партнерами заради кожної дитини в Україні», за підтримки Міністерства освіти і науки України, Українського інституту розвитку освіти, голів відокремлених підрозділів Асоціації. На території Тернопільської області функціонує відокремлений підрозділ Всеукраїнської  громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти», головою якого є методист відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО, Ірина ЗУБАЛЬ, вона ж є і регіональним  координатором проєкту.

    18 січня 2023 в рамках проєкту,  в онлайн просторі Тернопільського ОКІППО (платформа GoogleMeet) відбувся вебінар «Організація безпечного освітнього простору в закладі дошкільної освіти». Модератором і спікером заходу виступила Ірина ЗУБАЛЬ, як регіональний координатор проєкту.

    У заході брали участь директори і вихователі-методисти тих закладів дошкільної освіти, які є учасниками проєкту. Досвіди  роботи по темі вебінару представили до уваги учасників 3 директорки ЗДО: Раїса ОБШАРСЬКА, Чортківський ЗДО №1; Валентина ЛЕСІВ, Тернопільський ЗДО №5 і Мар'яна П'ясецька, ЗДО «Горобинка» смт Товсте, Товстенської селищної ради.

   Слід відмітити вмілу і злагоджену роботу всіх учасників вебінару. Проговорювались важливі теми стосовно організації безпечного освітнього простору в закладі дошкільної освіти і шляхи вирішення проблем, які виникають. Учасники мали можливість почути і побачити яким чином проєкт реалізовувався в Тернопільській області, обмінюючись досвідом роботи в проєкті. На завершення заходу був запропонований завершальний тест від організаторів проєкту і анкета щодо проведення вебінару.

   Дякуємо всім учасникам і доповідачам за пророблену роботу на вебінарі і під час реалізації проєкту!!! 

ФОТО І ВІДЕО МАТЕРІАЛИ :




ІНФОРМАЦІЙНІ РЕСУРСИ




    

 



Немає коментарів:

Дописати коментар

  Практикум для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ  ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗАСОБАМИ ІНТЕГРОВАНОЇ...