15 січня 2024

 

«Упровадження методики роботи за українсько-шведською

 програмою соціально-емоційного розвитку та навчання

для дітей «Peppy Pals» («Веселі Друзі»)


    З метою ознайомлення керівників, вихователів-методистів закладів дошкільної освіти, фахівців центрів професійного розвитку педагогічних працівників області із програмою підвищення кваліфікації педагогів закладів дошкільної освіти «Peppy Pals» («Веселі Друзі») та сприяння забезпечення  неперервного професійного розвитку педагогів закладів дошкільної освіти з питань соціально-емоційного розвитку дітей дошкільного віку, на платформі Google Meet ТОКІППО відбулась обласна інформаційно-методична онлайн-нарада на тему «Упровадження методики роботи за українсько-шведською програмою соціально-емоційного розвитку та навчання для дітей «Peppy Pals» («Веселі Друзі»).

     Методист дошкільної освіти відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО Руслана Мельничук, яка була учасником навчального тренінгу для представників закладів післядипломної педагогічної освіти у м.Києві щодо реалізації програми соціально-емоційного розвитку та навчання для дітей віком «Peppy Pals («Веселі Друзі»), довела до відома інформацію про нормативно-правове забезпечення, напрями та основні завдання програми підвищення кваліфікації педагогів закладів дошкільної освіти «Peppy Pals» («Веселі Друзі»), як засобу соціально-емоційного навчання сучасних дошкільників.

     Зокрема, Руслана Бориславівна акцентувала увагу присутніх, що програма  «Peppy Pals» («Веселі Друзі») реалізовується у межах Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та the LEGO Foundation.




    Ірина Зубаль, методист відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО, представила навчально–ігровий комплект із 5-и м’яких іграшок: цуценя Реггі, лошатко Семмі, кроленя Габбі, совеня Іззі, кошеня Келлі. Детально ознайомила із матеріалами, розміщеними у рубриці «Peppy Pals» («Веселі Друзі») на блозі «Дошкільна освіта Тернопільської області».

     У ході методичного заходу, презентуючи ресурси програми, Руслана Мельничук й Ірина Зубаль промоделювали фрагмент роботи із використанням мобільного ігрового застосунку Peppy Pals («SocialSkills»).





       Підсумовуючи інформаційно-методичну нараду, Руслана Мельничук висловила сподівання, що участь вихователів закладів дошкільної освіти у майбутніх тренінгах,  суттєво  поглибить й розширить знання педагогів про соціально-емоційний розвиток дітей в умовах сучасних викликів, про засоби й інструменти для соціально-емоційного розвитку дошкільнят та вдосконалить навички фасилітації ігрової взаємодії з дітьми.





Немає коментарів:

Дописати коментар

  Практикум для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ  ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗАСОБАМИ ІНТЕГРОВАНОЇ...