04 грудня 2023

 

               Семінар для педагогів закладів дошкільної освіти області

   

«Шляхи реалізації та перспективи розвитку програми «Український віночок. Регіон.» інтегрованого курсу «Культура добросусідства»

         Із метою формування цілісної готовності педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Тернопільської області до реалізації програми як наскрізного підходу у взаємодії з дітьми дошкільного віку, формування основ громадянської і міжкультурної компетентностей; виховання патріотів своєї Батьківщини,  які відповідально ставляться до рідного краю, громади, країни та прагнуть зберігати, розвивати і примножувати природний, економічний і культурний  потенціал України, 22 листопада 2023 року на платформі Google Meet ТОКІППО відбувся обласний онлайн семінар на тему «Шляхи реалізації та перспективи розвитку програми «Український віночок. Регіон.» інтегрованого курсу «Культура добросусідства».

      Модератором заходу була Ірина Зубаль, тренер з упровадження курсу «Культура добросусідства», методист відділу дошкільної і початкової освіти ТОКІППО, яка ознайомила  учасників із планом роботи, мотиваційно налаштувала на активну співпрацю та висловила надію на майбутнє упровадження цієї парціальної програми в практику роботи дошкільних закладів Тернопільщини.

      Регіональний координатор з впровадження інтегрованого курсу «Культура добросусідства» Марія Голуб, методист центру виховної виховної роботи ТОКІППО, захисту прав дитини та громадянської освіти; акцентувала увагу на процесу наскрізності курсу від дошкілля до навчання дорослих. Питання перспективності та наступності у модельній навчальній програмі «Культура добросусідства» детально розкрила для присутніх тренер Тетяна Магера, заступник директора з науково-педагогічної та виховної роботи ТОКІППО. Оксана Мочук, методист центру інформатики, інформаційних технологій і дистанційної освіти ТОКІППО, практично задіяла усіх учасників семінару, демонструючи  певні цифрові інструменти, які можна застосовувати в процесі реалізації програми «Український віночок. Регіон».

         Ірина Зубаль зосередила увагу на цілях, освітніх завданнях, структурі за змістовими лініями та основних положеннях парціальної програми з міжкультурної та громадянської освіти дітей дошкільного віку «Український віночок. Регіон». Презентуючи  принципи побудови відповідного програмно-методичного комплексу, висловила упевненість в успішному запровадження та реалізації парціальної програми у закладах дошкільної освіти Тернопільщини - «Український віночок. Тернопільщина».

     Участь у проведеному обласному методичному заході педагогічних працівників закладів дошкільної освіти сприяла вдосконаленню навичок з формування у дітей дошкільного віку основ соціально-громадянської і міжкультурної компетентностей.

ІНФОРМАЦІЙНІ РЕСУРСИ

"Культура добросусідства"

 Тренери Тернопільської області

















Немає коментарів:

Дописати коментар

  Практикум для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ  ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗАСОБАМИ ІНТЕГРОВАНОЇ...