01 листопада 2023

 

ІІІ онлайн-засідання Школи молодого вихователя

«Час професійного зростання»

    З метою сприяння професійному становленню молодих вихователів, надання їм методичної допомоги в умовах воєнного стану, формування у них потреби в  безперервній освіті, стимулювання їхньої самоосвітньої діяльності, формування професійних умінь і навичок молодих педагогів закладів дошкільної освіти області, 30 жовтня 2023 року, на платформі Google Meet ТОКІППО відбулось ІІІ онлайн-засідання обласної Школи молодого вихователя на тему «Час професійного зростання».

    Розпочала онлайн-засідання Ірина Зубаль, методист відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО, яка ознайомила учасників заходу із планом роботи та  націлила на плідну співпрацю.

    Про акценти соціалізації дошкільників на основі проєкту «Вчимося жити разом» докладно розповіла Людмила Кучер, методист, завідувач лабораторії STEM - освіти ТОКІППО, яка також представила увазі молодим вихователям рубрики порталу превентивної освіти та напрацювання лабораторії  STEM - освіти ТОКІППО.

    Оксана Городецька, доцент, кандидат педагогічних наук детально висвітлила тему «Формування критичного мислення у дошкільників».

    Лілія Криховець-Хом’як, методист відділу методики навчальних предметів природничо-математичного циклу технологій та фізичної культури ТОКІППО, розповіла про основні аспекти  теми «Виховання фінансової грамотності у дітей дошкільного віку.

    У практичній частині онлайн-заходу Ірина Зубаль промоделювала з учасниками заходу інтерактивні вправи: «Знайомство з наставниками», «Обговорення та узгодження правил взаємодії в парах», «Формування пар «наставник-молодий вихователь». Ірина Миколаївна яскраво презентувала нову парціальну Програму з міжкультурної і громадянської освіти дітей дошкільного віку «Український віночок. Регіон» (Культура добросусідства). Акцентувала увагу на можливому розробленні та упровадженні Програми на базі деяких закладів дошкільної освіти Тернопільської області у новому навчальному році під назвою «Український віночок. Тернопільщина».

    Участь в онлайн-засіданні молодих спеціалістів закладів дошкільної освіти області сприяла розвитку їх професійних компетентностей та формування готовності до впровадження новітніх освітніх технологій.

    Кожному учаснику обласної Школи молодого вчителя бажаємо вдосконалювати свої фахові навики!

СВІТЛИНИ ЗАХОДУ













Немає коментарів:

Дописати коментар

  Практикум для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ  ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗАСОБАМИ ІНТЕГРОВАНОЇ...