05 квітня 2023

 Майстер-клас "Оздоровчо-освітня робота з дітьми дошкільного віку"

Законодавство України визначає дошкільну освіту як цілісний процес, спрямований на забезпечення гармонійного розвитку дитини з урахуванням її індивідуальних задатків, нахилів, здібностей, культурних потреб. Відповідно, актуальним завданням дошкільної освіти є виховання художньо-естетичних засад особистості дитини через відкриття їй світу мистецтва, зокрема музичного, залучення до нього і творчого освоєння. У сучасній практиці музичне мистецтво стає дієвим засобом розвитку особистості дитини, якщо в дошкільному навчальному закладі створюється сприятливе освітнє середовище, пропонуються якісний зміст освіти й педагогічні технології, забезпечується ефективна організація музичного виховання.

Мета музичного виховання дітей дошкільного віку  виховання гармонійно розвинутої, естетично й творчо спрямованої особистості дитини під впливом цінностей українського і світового музичного мистецтва, розвиток загальної музикальності, здібностей музичного виконавства і творчості, формування елементарних основ музичної культури, домірної вікові музичної компетенції.

Саме про це педагогічні працівники області мали можливість почути на майстер-класі «Оздоровчо-освітня робота з дітьми дошкільного віку» який  28 березня цього (2023) року відбувся в онлайн просторі Тернопільського ОКІППО (платформа GoogleMeet). Мета заходу: популяризувати і розширити обізнаність педагогів щодо сучасних методів і форм використання музичних технологій, створити сприятливі умови для обміну досвідом роботи, розвивати творчий підхід до організації та проведення музичних занять, підвищити педагогічну майстерність педагогів щодо роботи з дітьми із ООП, з інвалідністю з допомогою музикування.

Розпочала захід Зубаль ІМ., методист відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО темою «Формування музичного світогляду за допомогою програми «Музично-казкові намистинки».  

Рекомендації щодо використання творчих музичних методів  для психомоторного розвитку дітей з ООП підготувала у вигляді презентації Глядик М.Б., методист Обласного Ресурсного Центру з підтримки інклюзивної освіти.

Практичну сторону використання музичних здібностей дошкільників  засобами музичної діяльності та фольклорного матеріалу за методикою Карла Орфа донесла до учасників майстер-класу Курило О.Б., музичний керівник Підволочиського ЗДО.

Специфіку використання елементів музичної терапії у роботі з дітьми  з інвалідністю розповіла Любов Габрих, вчитель музики Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації дітей-інвалідів.

Щиро вдячні за співпрацю  Обласному Ресурсному

 Центру з

 підтримки інклюзивної освіти і Тернопільському

  обласному центру комплексної реабілітації з Наталею

 Турецькою.

Бажаємо плідного прожитого кожного дня, наснаги до

 роботи і творчих здобутків!!!


ІНФОРМАЦІЙНІ РЕСУРСИ

Методичні рекомендації


ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗУБАЛЬ І.М.


Презентація Глядик М.Б.


СВІТЛИНИ















Немає коментарів:

Дописати коментар

  Практикум для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ  ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗАСОБАМИ ІНТЕГРОВАНОЇ...