18 травня 2023

Освітянський форум дошкільної освіти «Якісна і доступна дошкільна освіта - основа формування особистісного розвитку дитини та її підготовки до навчання в Новій українській школі»


16 травня 2023 року у місті Бережани відбувся освітянський форум дошкільної освіти «Якісна і доступна дошкільна освіта - основа формування особистісного розвитку дитини та її підготовки до навчання в Новій українській школі». 

Форум організований у співпраці: Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти, Управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області, Департамент освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації, Бережанська міська рада. Модератор заходу Наталія ВОЛОЩУК, заступник начальника управління – начальник відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області. У заході взяли участь близько 120 управлінців, консультантів, педагогів області дотичних до питань дошкільної освіти.

Розпочався форум в Бережанському ліцеї Тернопільської обласної ради вітальними словами Степана КУХАРУКА, заступника міського голови; Наталії МОРАВСЬКОЇ, начальника управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області; Тетяни МАГЕРИ, заступник директора з науково-педагогічної та виховної роботи Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти та Ірини ЗУБАЛЬ, методиста відділу дошкільної і початкової освіти Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти.

Наступною локацією форуму став заклад дошкільної освіти ясла-садок «Ромашка» Бережанської міської ради. Директор закладу Галина ЧЕРЕП ознайомила присутніх із діяльністю та провела віртуальну оглядову презентацію закладу. Згодом, за участю присутніх, відбулись дві майстерки: «Психологічна готовність педагога ЗДО до роботи з дітьми ООП», яку провела Анна КИРИК, практичний психолог, ЗДО «Ромашка»; «Соціалізація дошкільників в умовах реалізації завдань медіаосвіти», Оксана МИКОЛАЙСЬКА, вихователь цього ж закладу.

Після обідньої перерви, в основній сесії форуму, Любов БІЛІНСЬКА, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області, презентувала напрацювання Управління на тему «Ключові пріоритети забезпечення якісної та доступної дошкільної освіти у 2023 році (за підсумками проведення моніторингу щодо забезпечення рівного доступу до дошкільної освіти у закладах освіти Тернопільської області, травень 2023 року)».

Тему «Благополуччя дітей, батьків та педагогів як ключовий фактор забезпечення якісної дошкільної освіти» розкрила для учасників форуму Ірина ЗУБАЛЬ, методист відділу дошкільної і початкової освіти Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти.

Як стати успішним керівником закладу дошкільної освіти в умовах сьогодення, лідером і менеджером змін розповіла Богдана ГОЛИК, директор закладу дошкільної освіти «Перлинка» м. Заліщики Заліщицької міської ради.

На завершення форуму прозвучало багато слів вдячності від присутніх. Учасники форуму відзначили доцільність, корисність, позитив, натхнення від почутого та побаченого.

Ми щиро вдячні всім за співпрацю, за участь у форумі. Бажаємо лише всього доброго, справжнього, омріяного!!! Лише разом ми сила!

Усі світлини із форуму можна переглянути тут 

https://drive.google.com/drive/folders/1CUnMsOJ8fH8qc1CU93uMijGVedKgGQC_?usp=share_link

(Дякуємо за професійну фотозйомку форуму , щирі емоції затримані кадром керівнику підрозділу з інформаційної  діяльності Управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області , яка зазвичай « за кадром» події Галині Василівні Адамик).


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Практикум для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ  ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗАСОБАМИ ІНТЕГРОВАНОЇ...