17 лютого 2023

 

Школа молодого вихователя
«Час професійного зростання"


Сьогоднішній початківець-освітянин – майбутнє України, і саме від педагогічного колективу, в який приходять молоді педагоги, залежить їх професійне становлення. Для того, щоб початківець став майстром, необхідно створити йому всі умови, надати методичну допомогу, стимулювати його творчість і активність. Як не розгубити в тих умовах, в яких ми перебуваємо сьогодні і знайти ресурси для самовираження, самореалізації? Чи реально молодому вихователеві не загубитися в обсязі інформації, в рутинному житті, в соціумі і що може допомогти в реалізації власного освітнього плану?

Саме про це молоді вихователі ЗДО області мали можливість почути на першому онлайн-засіданні школи молодого вихователя, яке 15 лютого  цього (2023) року відбулось в онлайн просторі Тернопільського ОКІППО (платформа GoogleMeet).

Презентувала школу молодого вихователя «Час професійного розвитку»  методист відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО Зубаль Ірина Миколаївна, яка зазначила про важливість сприяння професійному становленню та надання методичної допомоги молодим вихователям в умовах воєнного стану; про формування потреби в безперервній освіті, про стимулювання самоосвітньої роботи молодих педагогів і формування професійних умінь і навичок молодих спеціалістів, відповідно до вимог педагогічної науки і практики.

Колодійчук Олег Ярославович, доцент кафедри змісту і методик навчальних предметів запропонував на розгляд слухачів тему «Окремі аспекти формування компетентностей інформаційної безпеки в дітей дошкільного віку».

Про особливості організації інклюзивного процесу у ЗДО в умовах війни розповіла Мушій Віталія Григорівна, методист, в.о. завідувача обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ТОКІППО.

Мерена Надія Михайлівна, методист навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи ТОКІППО ознайомила присутніх із системою психологічного супроводу дітей дошкільного віку в умовах сьогодення, використовуючи практичні вправи і рекомендації.

Як сформувати  безпечне освітнє середовище в групі за допомогою власних ресурсів порекомендувала Бачинська Наталія Ярославівна, методист відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО.

На завершення заходу учасники обмінялися враженнями про побачене і почуте, запропонувавши цікаві шляхи вирішення проблем, які виникають при роботі. Звичайно, що не обійшлось і без індивідуального завдання для педагогів.

Щиро дякуємо всім присутнім  за участь у заході і сподіваємось, що отримала інформація буде для кожного поштовхом до чогось нового!!!

ІНФОРМАЦІЙНІ РЕСУРСИ

Презентація Бачинської Н.Я.

Презентація Колодійчука О.Я.

Презентація Мушій В.Г.

СВІТЛИНИ 
















Немає коментарів:

Дописати коментар

  Практикум для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ  ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗАСОБАМИ ІНТЕГРОВАНОЇ...