22 жовтня 2021

 

«РІЗНОВІКОВА ГРУПА: МАЙСТЕРНІСТЬ ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ТА ФУНКЦІОНУВАННЯ»


Розглянути та проаналізувати практичний досвід створення предметно-розвивального середовища у змішаній віковій групі, особливості формування позитивного соціального оточення, сформувати методичні рекомендації – саме для вирішення цих питань зібралися на засідання творчої групи вихователі різновікових груп ЗДО. Захід відбувся онлайн 13 жовтня 2021 року у віртуальному просторі ТОКІППО на платформі Google Meet.

Середовище розвитку дитини - простір життєдіяльності дитини. Це ті умови, в яких протікає його життя в ЗДО, в тому числі предметно-просторове середовище та соціальне середовище. Розвиток дитини залежить від організації його виховання та від оточення, у якому він живе, – монотонного, одноманітного, стандартного чи різноманітного, насиченого, неординарного. Саме тому предметно-просторове середовище розглядається як основна умова своєчасного й різнобічного розвитку дитини. Середовище в ЗДО було проаналізоване з врахуванням двох документів: Базового компоненту дошкільної освіти (Державного стандарту дошкільної освіти, 2021) та міжнародної шкали методики ECERS-3. Цей аналіз провела методист відділу дошкільної і початкової освіти Бачинська Н.Я. Світлини та відео, які були використані під час виступу можна переглянути ТУТ.

Вихователі мали можливість переглянути та оцінити світлини із сучасним інтер’єром реальних закладів дошкільної освіти України та області. Досвідом творення середовища розвитку дітей у своїй групі поділилася вихователь Заривинецького ЗДО Гурська Марія Богданівна. Світлини можна переглянути ТУТ

До зустрічі долучилася авторкиня дитячої літератури та методичних посібників для педагогів-дошкільників, представник видавництва «Ранок» Яковенко Любов Василівна, яка представила новинки видавництва та розповіла про плани.

Додаткові матеріали до теми:  

- Базовий компонент дошкільної освіти (Державний стандрат, 2021)

- Методичні рекомендації до БКДО 2021

- Шкала методики ECERS-3 (параметр "Простір і вмеблювання", стор. 22-36)

- Сторінка ECERS на блозі ДО

- Методичні рекомендації щодо організації предметно-розвивального та соціального середовища у різновіковій групі

 









 


Немає коментарів:

Дописати коментар

  I засідання мовленнєвого клубу «РІДНА МОВА - РІДНЕ СЛОВО»      Навчання мови і розвиток мовлення дітей не зводяться лише до мовленнєво...