03 жовтня 2023


ФЕСТИВАЛЬ ДОШКІЛЛЯ «БЛАГОПОЛУЧЧЯ»


     Дитячий садочок — перший важливий для дітей крок у великий світ і соціум. Саме вихователі навчають дошкільнят взаємодіяти з іншими, розвивають базові навички і вміння, вчать самостійності. Освітяни-дошкільники спільно з батьками та близькими наших дітей, тримають свою фронтову передову, наближаючи таку бажану ПЕРЕМОГУ!

     Саме про це педагоги ЗДО області мали можливість почути на ФЕСТИВАЛІ ДОШКІЛЛЯ «БЛАГОПОЛУЧЧЯ», який 29 вересня  2023 року відбувся в онлайн просторі Тернопільського ОКІППО (платформа GoogleMeet).

Розпочала захід Ірина Зубаль, методист відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО, яка привітала працівників дошкільної галузі Тернопільщини, наголосила на важливості роботи працівників закладів дошкільної освіти. Також  передала вітальні слова від адміністрації інституту щодо головних орієнтирів та приорітетних напрямах дошкільної освіти в умовах воєнного стану.



    Ірина Миколаївна розповіла про реалізацію проєкту «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах воєнного стану в Україні» в області, як механізм подолання освітніх втрат та розривів на рівні дошкільної освіти.

     Валентина Лесів, директор Тернопільського закладу дошкільної освіти (ясла-садок)№5 Тернопільської міської ради, ознайомила учасників фестивалю із практичною стороною  організації освітнього процесу і реалізації поставлених завдань цього ж проекту.



     Про ще один всеукраїнський проект «Підтримка педагогів закладів дошкільної освіти та супровід дітей у надзвичайній ситуації» докладно розповіла консультант КУ "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Заліщицької міської ради Мирослава Чубата, а  Світлана Гудова, директор Козівського закладу дошкільної освіти «Ромашка», інструктор по роботі з батьками, представила до уваги присутніх презентаційні матеріали щодо практичного застосування набутих компетенцій під час роботи з батьками у проєкті.




     Вчитель-логопед Підволочиського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) Юлія Мудра поділилась «родзинками» досвіду на тему «Застосування платформи «НУМО» і театру «Іскорок» у театралізованій діяльності». Із самою платформою «нумо» » та можливостями його використання у діяльності закладів дошкільної освіти Тернопільщини ознайомила Ірина Зубаль, методист відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО.



     Цікавий матеріал  з розвитку інтересу та поваги дошкільників до традицій і звичаїв  українського народу засобами народознавства презентувала Наталія Сорочинська, вихователь ЗДО N 3 " Світ гармонії" м. Кременець.



 На завершення заходу відбувся обмін планами, думками, надіями щодо реалізації почутого, продуманого, запланованого.

     Дякуємо всім учасникам фестивалю за цікавість до тем зустрічі та бажаємо усім професійного зростання, натхнення до роботи і задоволення від проживання кожного дня!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Практикум для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ  ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗАСОБАМИ ІНТЕГРОВАНОЇ...