28 квітня 2022

 

Семінар "Впевнений старт: молодший дошкільний вік. Лекція"


Радісне навчання, пріоритет партнерства і ровесництва, забезпечення максимальної активності дитини під час проживання кожного дня дошкільного року — головні принципи Проєкту «Впевнений старт»

Вихователь, який дотримується цих принципів, зможе забезпечити впевнений і успішний старт дошкільників до перспектив майбутнього життя. Програма «Впевнений старт» має чіткий, лаконічний виклад основних освітніх завдань, результатів освітніх впливів й не переобтяжена методичними порадами.

Програма адресована педагогам та батькам вихованців. Зміст програми передбачає організацію взаємодії дорослого з дитиною в такий спосіб, який забезпечує збалансований особистісний розвиток дошкільника в різних видах дитячої активності, а не лише «знаннєвий приріст» за основними змістовими напрямами програми.

Саме про це педагогічні працівники області мали можливість почути на семінарі "Впевнений старт: молодший дошкільний вік. Лекція", який  27 квітня  цього (2022) року відбувся на платформі Zoom, організатор заходу: ТОВ "Українська Академія Дитинства"

Спікери Олена Хартман, кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник Інституту психології ім.Г.Костюка НАПН України та Ірина Волошина, координатор-методист ТОВ «Українська академія дитинства» висвітлили шляхи реалізації проєкту «Впевнений старт», презентували навчально-методичний комплекс для роботи з дітьми молодшого дошкільного віку: Програма «Впевнений старт: молодший дошкільний вік», «Книги вихователя: молодший дошкільний вік»; «Книга малюка», альбом з художньо-творчої діяльності, «Флеш-набір» для молодшого дошкільного віку; набір плакатів для групової роботи (ігрові поля), Книга для батьків, «Книжка малюкам: хрестоматія літературно-художніх творів з методикою використання для дітей молодшого дошкільного віку».

На завершення заходу педагогічні працівники дошкільної галузі освіти отримали відповіді на актуальні питання сьогодення стосовно роботи з дошкільнятами і батьківською громадою, рекомендації щодо шляхів придбанням посібників.

Проект "Впевнений старт" ОСВІТНЯ ПРОГРАМА ТА НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

СВІТЛИНИ ЗАХОДУ












Немає коментарів:

Дописати коментар

  Круглий стіл для педагогічних працівників ЗДО «Фізкультурно-оздоровча діяльність в закладі дошкільної освіти як основна складова здоров ...