28 грудня 2022

 Творча зустріч онлайн

27.12.2022 р.

НАШ СКАРБ – УКРАЇНСЬКЕ СЛОВО

27 грудня 2022 р. в режимі онлайн (за допомогою застосунку Google Meet) відбулася творча зустріч з українською дитячою письменницею Любов Яковенко.

Любов Василівна в минулому вихователь, керівник закладу дошкільної освіти, на даний час спеціаліст зі зав’язків із громадськістю видавництва «Ранок». А якщо по-іншому, то це енергійна, моторна, дуже цікава і методично «підкована» жінка, яка пише твори для дітей і методичні посібники для дорослих. У 2021 році Любов Яковенко отримала відзнаку «Золоті письменники України» Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

На просторах інтернету Ви можете прочитати інтерв’юЕліни Заржицької «Любов Яковенко: дитячий письменник у будь-якому віці повинен залишатися трішки дитиною», а також знайти відео на youtube за участю Любов Василівни.

Під час зустрічі  письменниця виступила із темою «Національно-патріотичне виховання «Моя Україна, квітуча й незламна!» і представила виданнях видавництва «Ранок» та декламувала власні твори!


З презентацією до виступу Любов Яковенко Ви можете ознайомитися натиснувши ТУТ 😊

Любов Василівна представила НОВИНКИ видавництва «Ранок», які ми зможемо незабаром побачити, а це:

-          хрестоматія для дітей дошкільного віку «Моя країна – Україна» до парціальної програми з аналогічною назвою під авторством Гавриш Н.В., Косенчук О.Г., Піроженко Т.О. (програмі надано гриф «Схвалено до використання в освітньому процесі» №1.0013-2022, лист ІМЗО від 29.06.2022 №22.1/12-Г-183). З демо-версією хрестоматії Ви можете ознайомитися ТУТ.

-          навчально-методичні посібники

-          «Парціальні програми. Реалізація змісту Державного стандарту дошкільної освіти»

-          «Комплексні освітні програми. Реалізація змісту Державного стандарту дошкільної освіти»

Крім того, Любов Василівна нагадала про Всеукраїнський онлайн-марафон «Реалізація змісту державного стандарту у парціальних програмах», який організований за підтримки Міністерства освіти та науки України, Державної установи «Український інститут розвитку освіти» та видавництва «Ранок». Архів записів вебінарів марафону, а їх на даний час 20!, можна переглянути на сайті https://i-ranok.weblium.site/#schedule-1. Саме там Ви зможете знайти вебінар"Моя країна - Україна". Презентація парціальної програми знаціонально-патріотичного виховання», який відбувся 24.08.2022 р. в День незалежності нашої держави!

А завершилась творча зустріч «Молитвою за Україну»

Молю я Господа за милу Україну,

Щоб мир та спокій скрізь запанував

Щоб в серці нашому була вона єдина,

Бо землю цю він нам заповідав!

                  О, Боже праведний, і знов лиха година!

                  Чи ж буде радість панувать в моїм краю?

                  Бо ж серце плаче за дочку та сина,

                  Що можуть в землю полягти свою…

 Помилуй, Господи, та  простягни долоні

 Стражденному народу у жалю.

 Бо, як ніколи, мрієм чути нині:

 – Живи, країно! Я тебе люблю…

                                                                        Любов Яковенко

 

Дякую усім учасникам, які мали змогу приєднатися до зустрічі, за творення спільного онлайн-простору наповненого любов’ю до України, до нашого рідного слова, за чудову музику звучання українських слів, яка прозвучала завдяки творам Любов Яковенко.

    Цінуємо Ваші відгуки: "Щиро дякую за чудові вірші", "Дякую. Вірші дуже цікаві", "Дуже корисна інформація. Дуже дякуємо за змістовні, чудові вірші", "Щиро вдячна за цікавинки", "Щиро дякую за цікаву інформацію про літературу для діток, мені, як молодому вихователю, була безцінною!!", "Щиро дякую за цікаву інформацію, було дуже приємно слухати Ваші вірші", "Дякуємо за такі чудові вірші. Вони такі милозвучні та легкі", "Дякую і Вам за змістовну комунікацію, золотий запас українського слова! Приємно! Нехай Вам щастить!", "Дякую. Вірші дуже цікаві, і інформація", "Які прекрасні неповторні вірші та цікава інформація про символи України. Дуже дякую за чудову чергову зустріч, а познайомилася я з Вами у Тернополі на курсах у 2018 році", "Дуже дякую за вірші. Дуже цікава інформація", "Прекрасний літературний опис народних символів, цікаві повідомлення. Дякую, пані Любове!"

З повагою,  Наталія Бачинська, модератор зустрічі та методист відділу дошкільної і початкової освіти Тернопільського ОКІППО

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Практикум для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ  ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗАСОБАМИ ІНТЕГРОВАНОЇ...