27 квітня 2021

 ПЕДАГОГІЧНА СПАДЩИНА ВАСИЛЯ СУХОМЛИНСЬКОГО

«Виховуй дитину так, щоб в неї були цінності душі», - так заповідав видатний український вчений та педагог Василь Сухомлинський. Ці слова не втрачають своєї актуальності і нині. Як виховати в наших дітей бажання робити добрі вчинки, бути чесними людяними, милосердними, любити природу, рідну мову, свій край, Батьківщину? Творча спадщина нашого відомого педагога – це справді невичерпне джерело і скарбниця, звідки можна черпати ідеї щодо виховання гуманності, духовності, моральних рис.

Керуючись думкою українського педагога Василя Сухомлинського, можна сказати: «Дайте дитині почуття гордості, розбудіть у ній добро, увагу, любов, турботу, чутливість. А для цього поведіть до кімнати казок, музичної кімнати , бібліотеки, до майстерні та дослідну ділянку. І головне – дайте дитині прекрасних вихователів».

Саме із таким вихователем педагоги ЗДО області мали можливість познайомитися 20 квітня 2021 р. у віртуальному просторі Тернопільського ОКІППО на майстер-клас «Твори В. Сухомлинського, як засіб всебічного розвитку дошкільників», який організувала методист відділу дошкільної і початкової освіти Бачинська Н.Я.

Кучма Марія Василівна, вихователь ЗДО «Дзвіночок» с.Білобожниця поділилась своїми ідеями, розробками використання спадщини В.Сухомлинського у роботі з дітьми дошкільного віку.

В рамках майстер-класу були представлені:

-       -     психогімнасика;

-      посібники «Казковийсвіт В.Сухомлинського» та «Твори В.Сухомлинського в силуетах»;

-      дидактичні ігри;

-      ілюстраціїдо 10 казок

-      мнемотаблиці

-      рухливіігри за творами В.Сухомлинского;

-      лепбук

Переглянути запис майстер-класу можна натиснувши ВІДЕО

Більше матеріалів Виможете переглянути на персональному блозі методиста Кучми М. В. «Дошкільнята та НУШИКИ» та на Особистій сторінці Кучма Марія Василівна на Всеосвіта.

Дякуємо Марії Василівні за представлений досвід і усім учасникам за зацікавленість та активність!










Немає коментарів:

Дописати коментар

  Практикум для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ  ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗАСОБАМИ ІНТЕГРОВАНОЇ...