03 липня 2020


РОЗВИТОК ЕМОЦІЙНОГО ІНТЕЛЕКТУ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ


Як бути розумним зі своїми емоціями? Саме про це педагоги ЗДО мали можливість почути 26 червня 2020 р. в онлайн просторі ТОКІППО під час вебінару «ЕМОЦІЙНИЙ ІНТЕЛЕКТ В ЗАКЛАДАХ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ» (платформа Google Meet).
Емоції і почуття, які охоплюють і дітей, і дорослих: як вони впливають на життя?  Як ними керувати? Як їх приборкати? Що я відчуваю? І що мені з цим робити? Ці питання актуальні не лише для дітей, але і для дорослих. Щоб дати відповіді на них, нам потрібен емоційний інтелект: «у нас є два розуми: один думає, а інший відчуває». Емоційний інтелект – EQ – це показник нашої здатності до спілкування, вміння розбиратися в своїх і чужих почуттях, рахуватися з оточуючими і будувати з ними відносини на основі довіри і співпереживання. Саме про важливість розвитку емоційного інтелекту у дітей та їх батьків, педагогів ЗДО говорила Бачинська Н.Я., методист відділу дошкільної та початкової освіти.
Про розвиток емоційного інтелекту у дітей дошкільного віку розповідала Олексишин А.Б., методист обласного ресурсного центру  підтримки інклюзивної освіти. Анастасія Богданівна щедро поділилася власним досвідом: де живуть емоції у дітей, що потрібно для розвитку EQ дитини, які вправи можна використовувати для розпізнавання емоцій та їх усвідомлення, надала поради для батьків.
На вебінарі педагоги ЗДО також мали можливість познайомитися з посібниками по темі «емоційний інтелект» та роздатковим матеріалом для дітей, які люб’язно продемонструвала Анастасія Богданівна.
Корисно, цікаво, актуально, повчально, змістовно, доступно, насичено, інформативно, креативно, пізнавально – саме такі слова ми прочитали у відгуках педагогів про вебінар!

МАТЕРІАЛИ ВЕБІНАРУ

Дякуємо усім за участь, зацікавленість та підтримку!













Немає коментарів:

Дописати коментар

  Практикум для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ  ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗАСОБАМИ ІНТЕГРОВАНОЇ...