08 квітня 2020

Для діток від 3-х років

Мобільний додаток "КОЛОСОК"

Зроблю невеликий огляд цього додатку з точки зору використання для дітей дошкільного віку :-)

Завантажити мобільний додаток "Колосок" можна на телефон у Play Market за пошуковими словами: „колосок”, „конкурс колосок”, „колосок конкурс”.
Додаток безкоштовний. Містить понад 250 вікторин і понад 3000 питань з картинками, працює без Інтернету і займає лише 10-15мб пам'яті на пристрої.
Головний екран виглядає так 
Кнопка "Конкурс "Колосок"" - перенаправляє вас на наступну сторінку, де можна без реєстрації взяти участь у вікторині, попередньо вибравши клас (1-2, 3-4, 5-6) і тему (у списку більше 60 тем). Значна частина питань для дітей 1-2  класу відповідають знанням дітей старшого дошкільного віку ЗДО. Але питання і запропоновані відповіді потрібно читати дорослому. За один раунд висвітлює 5 запитань. Правильні відповіді підсвічуються зеленим, якщо віповідь неправильна - червоним, але зразу ж і показують правильну відповідь. По завершенню раунду, є пояснення до кожного із них, які можна прочитати спільно з дитиною.

Кнопка "Читай газету..." - пренаправляє вас на сторінку для підготовки до весняного конкурсу. Розглядаємо рекомендації для 1-2 класів. Є працюючі посилання на конкретні статті, газети, які слід прочитати з дитиною для успішної підготовки до конкурсу. 

Кнопка "Пригоди для розумників!..." - пренаправляє на сторінку з іграми
"Колосок" - гра-мандрівка: змагаємося з віртуальним суперником; кидаємо кубик, відповідаємо на запитання, якщо відповідь правильна переміщаємося на кількість кроків, яка відповідає числу, ке випало на кубику, вперед. Запитання і варіанти відповідей треба дитині читати.

"Врятуй тварин" - логічна гра в якій потрібно прокласти шлях до будиночка тваринці, складаючи-перевертаючи частинки дороги. На кнопці вверху зліва можна вибрати складність.

"Пазли" - скласти картинку з кусочків. Запропоновано 152 картинки. Кількість пізликів від 12 до 54. В налаштуваннях до кожної картинки можна вибрати додаткові опції, як от форма пазл, допомога, тощо.

"Вчимося рахувати" - тренажер для навчання рахунку; можна налаштувати рахунок до 10, до 20, до 50, операції "+", "-", "*", "/", а також можна оримати підказку у вигляді зображень.

"Назви тварин" - тренажер, який дозволяє вправлятися в написанні назв тварин на російській або англійській мові.

"Влучний стрілець" - дитяча стрілялка з налаштуваннями.

Додаток оновлюється та вдосконалюється, тому можуть бути відмінності від описаного в даному огляді.
Дата 07.04.2020 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  I засідання мовленнєвого клубу «РІДНА МОВА - РІДНЕ СЛОВО»      Навчання мови і розвиток мовлення дітей не зводяться лише до мовленнєво...